Medische Keuring

Medische Keuring

Ben je van plan om in het buitenland te gaan werken of studeren? Dan kan het zijn dat je verplicht bent om een medische verklaring mee te nemen. Deze verklaring verkrijg je door van te voren een medische keuring, ook wel expatkeuring genoemd, te ondergaan. Dit is nodig omdat veel landen bepaalde eisen stellen aan je gezondheid. Welke eisen dit zijn verschilt per land. Daarnaast kan het zijn dat je bij terugkeer naar Nederland opnieuw een medische keuring moet laten uitvoeren, om uit te sluiten dat je in het buitenland ziekten hebt opgelopen.

Wat houdt de medische keuring in?

De medische keuring bestaat uit verschillende onderdelen, afhankelijk van de eisen van het land waar je naartoe reist. Hierover kan je werkgever of onderwijsinstelling je mogelijk informeren. Weten zij niet precies aan welke eisen je moet voldoen, dan kun je bij de ambassade van het bestemmingsland om advies vragen. In ieder geval wordt een basiskeuring uitgevoerd, mogelijk aangevuld met extra testen en eventuele vaccinaties.

Welk land je ook gaat bezoeken, vaccinatiecentrum.nl is gecertificeerd voor het uitvoeren van verschillende onderzoeken die nodig zijn voor het verkrijgen van een medische verklaring. Je kunt kiezen uit drie verschillende pakketten. Weet je niet precies welk pakket je in jouw situatie nodig hebt? Neem gerust contact op, we denken graag mee en adviseren je bij het maken van je keuze.

Fit to travel/work keuring € 125,–

De fit to travel/work keuring bestaat uit een lichamelijk onderzoek en het invullen van een uitgebreide vragenlijst en urine-onderzoek. Er wordt gevraagd of je bepaalde ziekten hebt (gehad), medicijnen neemt of behandelingen hebt ondergaan. Ook wordt gevraagd of je bepaalde activiteiten wilt ondernemen (zoals duiken of bergbeklimmen) en of je zwanger bent. Zijn er dingen die niet in de vragenlijst aan bod komen maar die je wel wilt bespreken? Ook hier is tijdens de keuring ruimte voor.

Na het invullen van de vragenlijst bekijken we je huidige vaccinatiestatus en of je de juiste vaccinaties hebt gehad voor de bestemming waar je naartoe reist. Indien nodig kun je de ontbrekende vaccinaties bij vaccinatiecentrum.nl halen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Tot slot doen we een lichamelijk onderzoek. Tijdens dit onderzoek worden verschillende metingen en controles uitgevoerd, waaronder:

  • Meten van lengte en gewicht
  • Meten van je bloeddruk
  • Kijken of er zichtbare lichamelijke afwijkingen zijn
  • Urineonderzoek

De gemeten gegevens worden genoteerd, net als eventuele zichtbare afwijkingen zoals een huidverkleuring of vochtophoping.

Expat/uitzending inkeuring/uitkeuring € 381,50

De in-/uitkeuring voor expats of mensen die zijn of worden uitgezonden is een stuk uitgebreider dan de fit to travel/work keuring. Bij deze keuring wordt namelijk ook laboratoriumonderzoek en evt. ontlastingsonderzoek uitgevoerd. Bij vaccinatiecentrum.nl kunnen de volgende onderzoeken worden uitgevoerd:

  • Algemeen bloedonderzoek, inclusief serologie
  • Ontlastingsonderzoek
  • Urineonderzoek
  • Lichamelijk onderzoek (luisteren naar hart en longen)

Het is ook mogelijk om een combinatie van zowel de in- als uitkeuring te doen.

Meer weten of een afspraak inplannen?

Heb je vragen die op deze pagina niet worden beantwoord of heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Je kunt ons tussen 08:30 en 16:00 bellen op 085-9020303. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *