Het Coronavirus en jouw (vlieg)vakantie

Het Coronavirus en jouw (vlieg)vakantie

Wil je een buitenlandse reis maken? Dan kan het zijn dat het land van bestemming een aantal maatregelen heeft genomen om besmetting met Corona (Covid-19) te voorkomen.
In veel gevallen is een Coronatest (Covid-19 PCR test) nodig. Kijk op de website van het RIVM en Rijksoverheid voor actuele informatie over de bestemmingen.

Coronatest om te vliegen

Veel landen stellen een test op Covid-19 verplicht voor alle passagiers die aankomen op de luchthaven. Je kunt hiervoor terecht bij Vaccinatiecentrum.nl

Deze betrouwbare PCR Coronatest wordt afgenomen door een van onze gespecialiseerde reizigersverpleegkundigen met een keel/neus swab. Je komt hiervoor naar één van onze locaties in Nijmegen, Utrecht, Den Bosch of Wageningen. Een PCR test wordt onderzocht in een laboratorium, je ontvangt de uitslag binnen 24-48 uur per mail.

Hoelang voor vertrek moet ik een afspraak maken om te mogen reizen?

Deze PCR test is beperkt geldig. Het is dus zaak om kort voor vertrek een afspraak te plannen bij Vaccinatiecentrum.nl. We verzoek je dan ook om telefonisch een afspraak te maken: 085 902 03 03. Dit kan tijdens kantooruren. Is er spoed bij, dan kun je van ma t/m zo tussen 20-22 uur bellen naar 085 022 15 66.

Wordt deze PCR Coronatest vergoed door de zorgverzekeraar?

Een PCR test wordt onderzocht in een laboratorium. Laboratoriumtesten vallen onder de basisverzekering en kun je vergoed krijgen. Wel betaal je een eigen risico. Check of informeer bij je zorgverzekeraar voordat je een afspraak maakt of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Bieden jullie ook een Corona sneltest aan?

Wij bieden een door de overheid gevalideerde sneltest aan, waarbij je binnen een half uur de uitslag hebt. Deze test is geschikt als je snel een uitslag wilt of nodig hebt, en soms geschikt voor reizen naar het buitenland. Tevens bieden wij serologische bloedtesten aan waarbij getest wordt of je antistoffen tegen Corona in je bloed hebt. Deze test is zeer gevoelig en betrouwbaar, de uitslag is er binnen 24-48 uur. Lees meer over de coronatesten die wij aanbieden.

Ik wil een afspraak maken voor een Coronatest voor mijn vliegvakantie

We verzoeken je om telefonisch een afspraak te maken: 085 902 03 03. Dit kan tijdens kantooruren.
Is er spoed bij, buiten kantooruren dan kun je bellen van ma t/m zo tussen 20-22 uur: 085 022 15 66.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *